Tradicionalni pokal
Pokal Nestla Žganka
 Začetniški tečaji
Vpis članov
Povezave
Karate zveza Slovenije
Tekmovalni koledar
 Števec obiskov
danes 6
včeraj 29
ta mesec 324
skupaj 331372
 
 Prispevki
Dosežki kluba v letu 2024
0 medalj  
 
 
 
 

Začetniški tečaji

 
KARATE KLUB TIGER VELENJE in KARATE KLUB SHOTOKAN VELENJE razpisuje
ZAČETNI TEČAJ KARATEJA IN SAMOOBRAMBE

Za otroke od 6. leta starosti, mladino in odrasle.

Vpis je BREZPLAČEN in bo potekal vsak dan v mesecu SEPTEMBRU v Rdeči dvorani Velenje (balkon jug, za plezalno steno), od 18.h dalje.

Treninge bo vodil mojster z dolgoletnimi izkušnjami IN EVROPSKIMI MEDALJAMI
Združitev klubov KKTiger in KKShotokan Velenje je na izredni letni skupščini 28.05.2018 v ponedeljek ,oba kluba so vzgojili število dobrih učencev in osvajačev veliko državnih medalj in pokalnih zmagovalcev.

Informacije!!!

GSM: 051-307/053

GSM: 031 - 368 - 007

elektronski naslov:bego.tabakovic@gmail.com - kktiger@t-2.net


KAJ JE KARATE in ZAKAJ SE ODLOČITI ZA VADBO KARATEJA
Karate je japonski izraz za »prazno roko«, sicer pa je to samoobrambna borilna veščina daljnega vzhoda, ki se je v drugi polovici 19. stoletja razširila na zahod. Tam se je pod vplivom novega kulturnega okolja in posameznih športnih znanosti razvila v najbolj množičen borilni šport.
Moderni športni karate je šport najvišje stopnje telesne koordinacije, samokontrole ter jačanja samozavesti, predvsem pa je to ena najučinkovitejših veščin za reševanje in preprečevanje kritičnih situacij ogroženosti. Poleg urjenja bojevniškega duha in telesa pa si z vadbo izboljšate psihično stabilnost, boljši nadzor čustev ter si pridobite samozavest.

KDO LAHKO TRENIRA KARATE
Športni karate je glede na svoje vsestranske učinke primeren za vsa starostna obdobja. Otrokom (od 6. leta starosti) predstavlja obliko telovadbe, skozi katero razvijajo svoje psihofizične sposobnosti, koncentracijo, se učijo pozitivnih delovnih navad in samoobvladovanja, mladini služi kot koristna rekreacija in tekmovalni šport, odraslim pa kot koristen sestavni del v vsakodnevnem življenju.

CILJ VADBE KARATEJA
Način treninga in učni proces sta prilagojena določeni starostni skupini, stopnji predhodnega znanja ter telesni pripravljenosti. Začetniki pričnejo z osnovnimi tehnikami in taktikami, ki s treningi prerastejo v načrtno sestavljen borilni repertoar, ter osvajanji različnih stopenj (barvnih pasov). Z nabiranjem praktičnih izkušenj postopoma raste in se razvija posameznikova borilna spretnost in fizična pripravljenost.
Zmage, osvojeni pokali in medalje so zelo cenjeni in dobrodošli, a vse lovorike niso naš končni cilj ter merilo na poti do uspehov. Naši člani in članice skozi načrtni trening uresničujejo lastne cilje ter se s tem dopolnjujejo tako v motoričnem kot tudi osebnostnem smislu. Vadbo zmore vsak, v našem klubu ne poznamo meja.
Karate je čisto nasprotje prepogosto napačnega mnenja agresivnega in pretepaško naravnanega borilnega športa. Borilne veščine, posebej tiste, ki jih gojimo v športni obliki, spadajo med dragocene kulturne dobrine, prisotne v življenju ljudi skozi vso zgodovino. Zato – PREMAGAJTE PREDSODKE in SPREJMITE IZZIV!
Kontakt e-mail : kktiger@t-2.net - bego.tabakovic@gmail.com
Kontakt telefon : 051-307/053 (Tabaković Bego )

@ 2010-2011 Rimassoft   |   rimassoft1@gmail.com