Tradicionalni pokal
Pokal Nestla Žganka
 Začetniški tečaji
Vpis članov
Povezave
Karate zveza Slovenije
Tekmovalni koledar
 Števec obiskov
danes 3
včeraj 29
ta mesec 321
skupaj 331369
 
 Prispevki
Dosežki kluba v letu 2024
0 medalj  
 
 
 
 

Podatki o klubu


ZGODOVINA Karate kluba Tiger Velenje

Karate Klub Tiger Velenje je zapisan v registru članov Karate zveze Slovenije, nacionalne športne zveze, ki uradno, s strani Olimpijskega komiteja - Združenja športnih zvez Slovenije priznano, zastopa karate šport v Sloveniji.

Ustanovitelj Karate kluba Tiger je mojster z dolgoletnimi izkušnjami, Bego Tabakovič 8. dan, ki se je uril pri največjih idolih karateja – dr. Iliji in Vladimirju Jorgi, bratih Borovnik in S. Lahu , Shiraj Hiroshi-ju 9. dan, legendi Taiji Kase-ju 9. in Hidetaki Nisijami 10.dan ter Hirukazu Kanazavi 10. dan. Slednji je bil celo učenec Funakosija Gichina, izumitelja karateja.

Bego Tabakovič je svojo športno pot pričel v Karate klubu Velenje, za katerega je tekmoval do leta 1990. Štiri leta kasneje je na pobudo učencev ustanovil lasten Karate klub Rudar Velenje, ki se je kasneje preimenoval v KARATE KLUB TIGER VELENJE, pod katerim ga ljubitelji tega športa poznajo še danes. Bego je v svoji dolgoletni karieri ustvaril in izoblikoval številne mojstre karateja, ki uspešno vodijo oziroma sodelujejo v ostalih slovenskih klubih.

KK Tiger pod svojim okriljem vzgaja okoli 70 karateistov in karateistk vseh starosti, kar je najštevilčnejši karate klub v MO Velenje in okolici. Treninge vodita mojstra z dolgoletnimi izkušnjami Bego Tabakovič sinova Zekrijah Tabaković mojster karateja 5.dan in Omer Tabaković mojster 5.dan Mihael Cigler 4.DAN Gašper Pečnik 3.DAN Bogdan Logar sekretar kluba mojster karateja 2.dan.Mujaga Ahmetović 2.DAN

Klub se uspešno dokazuje na vseh domačih in mednarodnih tekmovanjih že od samega začetka, v večletnem delovanju pa je postal najuspešnejši klub v Velenju ter kmalu po ustanovitviji prodrl tudi v sam vrh slovenskega karateja. To pa so razlogi, da KK Tiger Velenje vsako leto organizira eno izmed najbolj obiskanih mednarodnih tekmovanj pri nas, Pokal Nestla Žganka.

Največji uspeh našega kluba sta zagotovo DVE BRONASTI MEDALJI z mladinskih evropskih prvenstev, in sicer sta jo - vsak po eno - osvojila Omer Tabakovič (Podgorica, 2006) in Domen Mihelič (Izmir, 2010).
Istega leta SP v Beogradu Srbija športne borbe ekipno 5.mesto :Omer Tabaković in Domen Mihelič i td .

Vroclav Poljska EP Mladinke sta osvojili Šijak Mirela Hankić Almedina Redžić Alisa 7.mesto katah ekipno.
DP 2006 Vrnika članice ekipno v katah 1.mesto:Mirsada Tabaković Anita Anušić in Almedina Hnkić


ID za DDV:24525235
Matična št.Kluba:5892082
TRR Delavska hranilnica
Si56-6100-0002-0482-964
Klub ni davčni zavezanec

bego.tabakovic@gmail.com
E-naslov kktiger@t-2.net
www.kk-tiger.com
Naslov:Karate Klub Tiger Velenje
Jenkova 14
3320 Velenje
Slovenija
 
@ 2010-2011 Rimassoft   |   rimassoft1@gmail.com