Tradicionalni pokal
Pokal Nestla Žganka
 Začetniški tečaji
Vpis članov
Povezave
Karate zveza Slovenije
Tekmovalni koledar
 Števec obiskov
danes 3
včeraj 29
ta mesec 321
skupaj 331369
 
 Prispevki
Dosežki kluba v letu 2024
0 medalj  
 
 
 
 

Pravila kluba

1. Točka
V času treningov ni dovoljena uporaba mobitelov, niti prostovoljno odhajanje s treninga in prihajanje na trening, vhodi in izhodi iz telovadnice so v strogi oblasti trenerjev. Tudi prostovoljno posedanje brez odobritve trenerja, govorjenje, posmehovanje in sprehajanje po telovadnici, ker je to ovira pri izvajanju treningov.
 
2. Točka
Žvečilni gumi je treba odstranit pred treningom, zaužitje hrane ali sladic ni dovoljena med treningom in dve uri in pol pred treningom, da bi trening popolno uspel,želodec mora biti popolno prazen zaradi 100 % učinka pri treningu.Vsaka mišica pravilno reagira in deluje če je želodec prazen,niti kos čokolade in bombon nebi smeli zaužit,ker organizem se uleni ko prebavlja ali predeluje kar poješ in z tem se začenjajo težave.
 
3. Točka
Voda ali vitaminski napitki so dovoljeni s trenerjevo odločitvijo, v času pavze ali premora , ko to trener odobri. Preveč pijače je lahko škodljivo za vaše zdravje v času treningov, najbolj gazirani napitki (coca cola, fanta…)
 
4. Točka
Nakit, okraski, verižice, ure, prstani, igrače, denar… se ne nosi na trening, v času treninga so rizični za morebitne poškodbe. Trener, vaditelji ali klub ni odgovoren za krajo teh predmetov, če se zgubijo ali jih kdo odtuji.
 
5. Točka
Obvezna oprema je kimono, spodnji in zgornji del, vsi ki se udeležujejo treningov morajo biti strogo bosi. V zimskem času lahko nosite primerne copate, ki jih uporabljate od začetka do konca treninga in v katerih lahko greste do stranišča in do garderob . Priporočamo, da se pred treningom opravi malo/veliko potrebo, dolgoletna praksa je pokazala da otroci, ki hodijo velikokrat na stranišče, izmikajo treningu.
 
6. Točka
Bolni ali poškodovani otroci ne smejo prihajat na trening. Vhod in obisk telovadnice ni zaželjen, dokler trener ne pride. Drugi trening, ali druga ura in prihod drugih v telovadnico je zaželjen 5 minut pred začetkom treninga, na ta način se dopusti potek kvalitetnega treninga za tiste, ki so pred vami.
 
7. Točka
Kdaj je treba začet trenirat v kimoni in kdaj jo nabavit?

Začetniki so lahko v trenerki in v majici s kratkimi rokavi in seveda bosi. To je dovoljeno samo začetnikom. Včasih se lahko zgodi, da to otroku ni všeč in da bi trening karateja lahko zapustil, vsakemu posamezniku razložimo, da na prvem izpitu nabavi obvezno opremo-kimono.
 
8. Točka
-Kdaj nabavit kakšne pripomočke za trening kot so rokavice, ščitnike za zobe, za noge, za prsi, in ostalo ?

-Pri prvem izpitu je obvezna kimona, do stopnje zelenega pasa pa je potrebno pridobit še rokavice , ščitnike za noge in za zobe, ter dva pasa modrega (AO) in rdečega (AKA) , ščitnike za genitalije za moške in ščitnike za prsi za ženske. Poleg tega je potrebno nabavit ščitnike za goleni in stopala v modri in rdeči barvi kot so pasi.
 
9. Točka
Kdaj otrok lahko nastopi na tekmovanju ?

-Prvotni nastop je odvisen od začetka treniranja, od pridobljenega znanja, praviloma najmlajši lahko nastopijo tri mesece po izvajanju treningov, preostali pa odvisno od pripravljenosti ali ko se trener odloči za to. Tekmovanje vključuje psihično in fizično pripravljenost tekmovalcev. Vse skupaj je zelo pomemben dejavnik, resnost in reden trening, posebej pri mlajših je zelo pomemben. Četudi karate ni med prvih petnajst ekstremnih športov v poškodbah in ni takega rizika kot pri drugih športih, je možna poškodba in zato je treba k treningu pristopit zelo resno in premišljeno.
 
10. Točka
Ali lahko otrok trenira trikrat na teden?

-Lahko, za starejše še posebej priporočamo. Člani Karate kluba Tiger lahko nastopijo na vseh treningih, ker je izvedba začetnih treningov priporočljiva za obvladovanje čistih tehnik in pravilnega gibanja, prvino karateja. Opominjam na prisotnost staršev ali spremljevalcev v telovadnici in kdo lahko opazuje trening, starši ali spremljevalec je lahko prisoten brez oviranja, vmešavanja in motenja procesa treninga. Če se ne znajo držat reda in discipline ter dogovora, naj raje ostanejo doma do njihovega prihoda domov.
 
11. Točka
Ali se plačuje trening, če otrok ni prisoten en mesec ali več ?

-Z redno mesečno članarino dokazujete da ste član društva ali kluba.Pojam vadnina je ločena v karate klubu "Tiger"se ne plačuje vadnina sicer je v drugih klubih 15-20 €.Članarina je obvezna in je edinstvena, ne plačuje se za prisotnost ali odsotnost pri treningih. Z mesečno članarino se plačujejo telovadnice, kot je zapisano po pravilniku KZS. Izjema so tisti, ki so imeli poškodbo ali težko bolezen, ki traja več mesecev, dokazilo pa je zdravniško spričevalo, morebitni izostanek zaradi bolezni ali poškodbe pa je zaželeno pravočasno javit glavnem trenerju.
 
12. Točka
Kdo je lahko na prvemu izpitu ?

V vsaki polovici poletja so trenerji z skupinami in delajo po programu za napredovanje v višjo stopnjo pasa (naziva).
-Program dela in usposabljanje zajema predvidene tehnike znanja (kihon) forma ter kata glavni pripomoček napredovanja v karateju.
-V prvih treh skupinah so obvezne pri otrocih, največ poudarka je treba dat na stave, pravilnost tehnik, polžaj nog in telesa rok, usmerjenost in zaporedje tehnik kot so obramba, potem napad.
-Za uspešno obvladovanje programa in pogoj za opravljanje izpita je redna mesečna članarina, da je poravnana, ter da je plačana višina takse za izpit.
 
13. Točka
Zakaj je moj otrok sedel cel trening ?

-Kot smo že povedali, da je karate izjemno dolge in stroge tradicije,kateri svojo preteklost vleče iz daljnega vzhoda. Takšna tradicija razumeva kodeks in pravila obnašanja ki zajemajo:
-skupni pozdrav ob začetku treninga in koncu treninga,kot individualno pozdrav z trenerjem,če je otrok zamudil na trening ali želi prej odit z treninga je zlo pomembno medsebojno spoštovanje in razumevanje in je strogo obvezen spoštljiv pozdrav (OSS!)pri odhodu in zapuščanju trenerjev ali objekta. Želen cilj in napredovanje je odvisno kako se želiš obnašat in nazadnje ne pozabi da je to borilna veščina in njena pravila so že znana osemsto let .Če pa želiš obvladat vse posamezne tehnike in način ter lažji pristop do cilja je potrebno biti zelo discipliniran in je veliko odrekanja da bi obvladal samega sebe,potem nasprotnika.
 
14. Točka
Obnašanje staršev:

-Osnovno pravilo je obnašanje in sporazumevanje medsebojno med mamo in atijem,da se ne pogovarjate v pričo otrok o trenerjih ali treningu,kako in kaj je ali je v redu na treningu in kaj je slabega po vašem mnenju.
-Trener je odgovoren za uspeh posameznikov ter je izobražen v smeri karate športa,drugi o tem nebi smeli razpravljat ali debatirat,kajti otrok izgublja samokontrolo in samozavest ter zaupanje do trenerjev.
-Želeni cilji po uspešnosti se ne bodo dosegli ,če se ogovarjajo trenerji v pričo otrok,kajti otroci so kot magnet in vse kar je slabega povedano prenesejo vse negativne zadeve do uspešnosti ali ne uspešnosti.
 
15. Točka
Kdo je član kluba ?

-Član ali članica kluba so tisti ki plačujejo redno članarino in tisti ki tekmujejo za klub,v našem klubu obstajajo na novo štiri kategorije članov: 1-redni člani,2-občasni člani,3-časni člani in 4-podporni člani.
-Časni člani občasni in podporni člani bi plačevali letno članarino 50 €.
-Starši babice ded i ji .Kdo od teh želi pomagat klubu v organizaciji 8.MT v čast Nestla Žganka njihovi otroci so oproščeni plačila tekmovalne takse. Druga določila če bi želeli biti prisotni na letni skupščini je za tiste članarina letna 50 € in z tem pridobijo izkaznico da so časni ali podporni člani kluba, ali častni člani, v drugačnem primeru ne morejo odločat ali sodelovat pri letni Skupščini kluba.

- Vsa pravila so dolgoletni trud in jih je treba spoštovat zaradi morebitnih boljših rezulataov v klubu.Lepo in vljudno prosimo da starši ali babice pripeljejo svoje otroke do telovadnice in se vrnejo po njih po poteku treninga.
Vodstvo Karate kluba Tiger Velenje se iskreno zahvaljuje na sodelovanju.
 
@ 2010-2011 Rimassoft   |   rimassoft1@gmail.com