Tradicionalni pokal
Pokal Nestla Žganka
 Začetniški tečaji
Vpis članov
Povezave
Karate zveza Slovenije
Tekmovalni koledar
 Števec obiskov
danes 24
včeraj 140
ta mesec 506
skupaj 328681
 
 Prispevki
Dosežki kluba v letu 2024
0 medalj  
 
 
 
 

18. POKAL NESTLA ŽGANKA IN 30. LET KLUBA 18.2.2024
Dne 18. februarja 2024 je naš Karate klub Tiger Velenje s ponosom gostil 18. mednarodni turnir Karate Pokal Nestla Žganka v Rdeči dvorani Velenje! V skupnem duhu smo sprejeli 648 prijav iz 8 držav, ki so se pomerile v karateju. Naš klub je bil med 88 prijavljenimi klubi, ki so skupaj ustvarili 854 nastopov. Ženske so prispevale 283 prijave in 368 nastopov, medtem ko so moški zabeležili 365 prijav in 486 nastopov. Sodelovalo je tudi 40 ekip, enakovredno razdeljenih med ženske in moške, po 20 v vsaki kategoriji.

Vrhunci turnirja so bili razkriti ob razglasitvi zmagovalcev. Prva tri mesta so zasedli naslednji klubi:
1. 🇭🇷 LOTOS ZAGREB (12 zlatih, 3 srebrne, 5 bronastih),
2. 🇮🇹 RAPPRESANTIVA AICS (8 zlatih, 5 srebrnih, 15 bronastih),
3. 🇸🇮 KARATE KLUB TIGER VELENJE (7 zlatih, 4 srebrne, 3 bronaste). 🥋

Ob tej priložnosti smo praznovali tudi 30-letnico delovanja našega kluba. Vzdušje je bilo neverjetno, zato se zahvaljujemo vsem udeležencem in podpornikom za nepozabno doživetje! Mestna občina Velenje, Karate zveza Slovenije, Športna zveza Velenje, in Coeco so prispevali k uspehu dogodka.

Bego Tabaković, predsednik kluba Tiger Velenje, je izrazil hvaležnost vsem, ki so prispevali k organizaciji dogodka: "To je bil praznik karateja v Rdeči dvorani v Velenju, rekordno število prijavljenih držav in sodelujočih - to je nekaj, kar se ne zgodi vsak dan v naši sredini v centru Velenja. Zahvaljujem se vsem članom KK Tiger Velenje, še posebej kot predsednik kluba. Hvala vsem, ki ste pomagali pri tem dogodku. Upamo, da bo naslednjič še bolje."

Posebna zahvala gre Direktorju italijanske pokrajine Marijanu Pecirepu za sodelovanje in podporo. Kljub reprezentančnim pripravam Italije so se odzvali našemu vabilu, kar je pripomoglo k raznolikosti turnirja. Bego se je spomnil tudi Alda Sodera, legende karateja, ki ni več med nami, vendar njegovo prisotnost občutimo v vsakem koraku.

"Srečen je tisti, ki ima Italijo za sosedo, državo z več kot sedemdesetimi milijoni prebivalcev. Stara utrjena pot proti Italiji je moja rešitev, saj smo redno sodelovali pri organizaciji najboljših turnirjev, kot sta Gradež in mojster Aldo Sodero. Hvala Italiji za podporo našemu 18. internacionalnemu turnirju, hvala Hrvaški in Madžarski za sodelovanje, ter zahvala hrvaškim sodnikom Volta Zdravku Čuturiću ter Madžarom."

Na koncu je izrazil obžalovanje, da ga njegova domovina ne podpira enako, vendar je optimističen in upa na boljšo podporo v prihodnosti. "Zelo mi je žal, da me moja država, v kateri sem se rodil, ne podpira. Vendar verjamem, da se bomo z vztrajnostjo in strastjo še naprej razvijali ter prirejali takšne izjemne dogodke v prihodnosti."

Zahvaljujemo se vsem, ki ste prispevali k uspehu turnirja 18. Pokal Nestla Žganka, in že nestrpno pričakujemo naslednje leto!


@ 2010-2011 Rimassoft   |   rimassoft1@gmail.com