Tradicionalni pokal
Pokal Nestla Žganka
 Začetniški tečaji
Vpis članov
Povezave
Karate zveza Slovenije
Tekmovalni koledar
 Števec obiskov
danes 21
včeraj 22
ta mesec 484
skupaj 329748
 
 Prispevki
Dosežki kluba v letu 2024
0 medalj  
 
 
 
 

17.POKAL NESTLA ŽGANKA 12. 02. 2023
V nedeljo, 12.2.2023 je v Rdeči dvorani Velenje potekal tradicionalni mednarodni turnir 17. POKAL NESTLA ŽGANKA. Organizator turnirja Karate klub Tiger Velenje že vrsto let organizira enega večjih karate turnirjev v Sloveniji. Tudi tokrat je bila mednarodna zasedba na turnirju na zavidljivi ravni. Tekmovalo je 503 oseb, od tega 222 žensk in 281 moških iz 85 klubov iz 8 držav. Poleg 370 tekmovalcev iz Slovenije se je tekmovanja udeležilo 21 tekmovalcev iz Avstrije, 20 tekmovalcev iz Bosne in Hercegovine, 15 tekmovalcev iz Hrvaške, 3 tekmovalci iz Madžarske, 89 tekmovalcev iz Italije, 4 tekmovalci iz Črne gore in 2 tekmovalca iz Srbije.

Ob otvoritvi je nekaj spodbudnih in odmevnih besed spregovorila podžupanja Mestne občine Velenje ga. Aleksandra Vasiljević. Po himni in pozdravu sodnikov se je uradno pričelo tekmovanje, ki je potekalo v športnih bojih in katah - posamezno in ekipno, na šestih tatamijih. Prvi nastopi so se začeli s tekmovalci iz skupine »para karate«. Nato so sledili nastopi posamezno in ekipno (38 prijavljenih ekip, od tega 21 ženskih ekip in 17 moških ekip). Zadnji del tekmovanja so nastope opravili tekmovalci, ki so sodelovali na športnih bojih. Skupaj je bilo opravljenih kar 633 nastopov.

To leto so najboljše rezultate na tekmovanju dosegli tekmovalci naslednjih klubov: 1. LK Salzburg (Avstrija), 2. Karate klub Seki (Slovenija) in 3. Karate klub Velenje (Slovenija. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za sodelovanje in dosežene rezultate, ki so razvidni na https://e-karate.si/si/results/220.

Na tekmovanju je bila podeljena tudi zlata plaketa, ki jo je prejel Miodrag Subotić iz Italije za dolgoletno sodelovanje in motivacijo Italijanov za aktivno sodelovanje in udejstvovanje v karateju.
Organizator tekmovanja Karate klub Tiger Velenje se zahvaljuje vsem, ki so na tekmovanju sodelovali in pomagali. Zahvala vsem prisotnim sodnikom in strokovnemu osebju Karate zveze Slovenije, ki so s svojim trudom prispevali, da je tekmovanje gladko potekalo. Zahvala tudi predsedniku Karate zveze Slovenije Borutu Strojinu za podporo in udeležbo na tekmovanju. Hvala vsem posameznikom in posameznicam, ki ste pomagali pri pripravi dvorane in pri izvedbi tekmovanja. Iskrena zahvala tudi podjetju Medicross za strokovno nudenje medicinske pomoči ves čas trajanja tekmovanja.

Posebna zahvala vsem, ki nas podpirate. Zahvala Mestni občini Velenje in Športni zvezi Velenje za sofinanciranje programa športa in zagotovitev prostorov ter opreme. Zahvala sponzorju podjetju Coecco d.o.o. za finančno podporo prireditvi in programov športa, ki jih izvajamo v klubu. Zahvala tudi podjetju AV Studio d.o.o. in direktorici Vidi Žgank za donacijo, s katero smo lahko pokrili delne stroške izvedbe turnirja, ki tradicionalno nosi ime njenega prednika Nestla Žganka. Hvala tudi Novus, ki je pomagalo pri promociji turnirja. Za pogostitev sodnikov in podpornega osebja turnirja pa so poskrbeli Mesnica Sušec, Okrepčevalnica Mladost in Proteini.si. Hvala!

Karate pozdrav »Oss!«


@ 2010-2011 Rimassoft   |   rimassoft1@gmail.com